UART stutters on startup

The SparqEE CELLv1.0 device.
Miq1
Posts: 22
Joined: Mon Oct 17, 2016 10:58 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby Miq1 » Sun Apr 30, 2017 1:03 am


User avatar
donjohnii
Site Admin
Posts: 686
Joined: Tue Jul 30, 2013 2:19 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby donjohnii » Sun Apr 30, 2017 1:04 pm

So, it seems to me that setting up the server test would be most beneficial to you and an apples to apples comparison. The networking stack is much different than their internals. I'll ask the question though, but don't expect their internal debug to be equivalent to a network test... two completely different beasts with different stacks.

Like I said, I've transmitting plenty of large data loads over the PPP and AT connections without issue on both RasPi and Arduino to check loads... so no, there shouldn't be a problem.

User avatar
donjohnii
Site Admin
Posts: 686
Joined: Tue Jul 30, 2013 2:19 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby donjohnii » Sun Apr 30, 2017 2:04 pm

Wait, how do you have so many networks on your COPN command? Does that seem legitimate? Is there really that many cell towers there for your network... crazy, I guess it's possible.

"The AT+COPN output has >1400 lines on Putty"

u063096
Posts: 6
Joined: Mon Oct 17, 2016 1:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby u063096 » Sun Apr 30, 2017 8:10 pm


u063096
Posts: 6
Joined: Mon Oct 17, 2016 1:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby u063096 » Sun Apr 30, 2017 8:14 pm


User avatar
donjohnii
Site Admin
Posts: 686
Joined: Tue Jul 30, 2013 2:19 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby donjohnii » Mon May 01, 2017 7:43 pm

Got a message back from ZTE below -

"The AT+COPN output has<=20 group data"

Apparently yours has a bug of some sort. Is it consistent?

u063096
Posts: 6
Joined: Mon Oct 17, 2016 1:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby u063096 » Mon May 01, 2017 7:55 pm


User avatar
donjohnii
Site Admin
Posts: 686
Joined: Tue Jul 30, 2013 2:19 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby donjohnii » Mon May 01, 2017 8:54 pm

Consistent between multiple devices I mean? I'd like to respond to them with as much as I can... I'll grab your dump too and put that in there.

Miq1
Posts: 22
Joined: Mon Oct 17, 2016 10:58 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby Miq1 » Mon May 01, 2017 11:55 pm

Last edited by Miq1 on Tue May 02, 2017 12:06 am, edited 1 time in total.

Miq1
Posts: 22
Joined: Mon Oct 17, 2016 10:58 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: UART stutters on startup

Postby Miq1 » Tue May 02, 2017 12:03 am

I have run WinMerge over both outputs; after initally catching up with the data, the UART then is losing large chunks, but in regular intervals will bring out another block of ~20 lines, so the internal assumption of the output being not larger than 20 lines seems to show up here.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “CELLv1.0”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests